Dünyanın çok farklı ülkelerine yetişen egzotik Shea ağacından elde edilen Shea yağı, pek çok faydaya sahiptir ve özellikle kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır. Bu yazımızda Shea yağının benzersiz faydalarına değinecek ve shea yağını nasıl kullanabileceğinizi anlatacağız.
Shea Butter Nedir?
Shea yağı Afrika’da Gambiya, Sudan ve Burkina Faso gibi birçok ülkede üretilmektedir. Shea veya karite denilen ağacının tohumlarından elde edilen bu yağın insan vücuduna pek çok faydası mevcuttur. Kozmetik sektöründe de fazlasıyla kullanılan bu yağın hem cilde hem saça uygulandığı bilinmektedir. Kıvamlı bir yağ olan Shea yağı, hme cildi güzelleştirmek için hem de kozmetik ürünlerine hoş bir koku vermek için kullanılmaktadır. Siz de shea yağı ile cildinizi nemlendirebilir ve gençleştirebilirsiniz.

Shea Yağı Faydaları
Afrika’da üretilen shea yağının pek çok faydası bulunmaktadır. Mineraller açısından epey zengin olan bu hoş kokulu yağ, cildi gençleştirmekten akne tedavisine pek çok alanda kullanılmaktadır. Benzersiz bir nemlendirme etkisi bulunan bu yağ en kuru, çatlak ciltleri bile nemlendirir, ipeksi hale getirir. Cilt üzerinde oluşturduğu yumuşak doku cilt tarafından kolayca emilir. Özellikle kış aylarında cildinizi nemli ve parlak yapısında tutar. Nemlendirme amacıyla shea yağını dilerseniz yüzünüze dilerseniz de vücudunuza sürebilirsiniz.Yaz aylarında tatile gidiyor, güneşleniyor veya gün içinde giyindiğimiz kıyafetlerin açıkta bıraktığı tenimizi yoruyoruz. Yorulmuş cildinizi yaz akşamlarında Shea yağını kullanarak dinlendirebilir ve güneş kaynaklı hasardan koruyabilirsiniz. Dairesel hareketlerle ve yumuşak biçimde cildinize uygulayacağınız shea yağı, cildinizin kurumasını ve çatlamasını önler. Özellikle kış aylarında soğuk havaların ve susuz kalmanın etkisiyle çatlayan dudakları shea yağı ile nemlendirebilirsiniz. Bu mucizevi yağ ayrıca yaraların hızlıca kapanmasını sağlar. Ayrıca hoş kokusu ile sakinleştirici bir etkiye sahip olan shea yağını stresle daha iyi baş edebilmek için de kullanabilirsiniz. Shea yağını düzenli olarak kullanırsanız yumuşak, pürüzsüz ve çatlaksız bir dudak elde etmeniz mümkündür.
Sıcaktan ve soğuktan epey etkilenen, özellikle çalışırken de yıpranan ellerinizi shea yağı kullanarak yumuşatabilirsiniz. Shea yağı içeren el kremleri ve jellerinin yanı sıra direkt shea yağını da ellerinize sürebilirsiniz.

Shea yağı, kepek problemi olan ve saç derisi tahriş olmuş kişiler için de bir mucizedir. Saç derisi kuru olan, elini saçına götürdüğünde ölü deriler gelen kişiler için bu yağı saç derisine masaj yaparak uygulamak ve belirli süre bekletip (yaklaşık 30-45 dakika) durulamak zaman içerisinde kepeği önleyecek ve sağlıklı bir saç derisine sahip olmalarını sağlayacaktır. Aynı zamanda saçınızın daha hızlı uzamasını sağlayan shea yağı ile bakımlı ve ışıltılı saçlara sahip olabilirsiniz.
Cilt ve saç bakımı için mükemmel bir yağ olan Shea/ Karite, ağaçlarının tohumunun özütünü çıkararak elde edilir. Şampuan, saç kremi, el kremi ve ruj gibi envai çeşit kozmetik ve kişisel hijyen ürünlerinin temel içeriklerinden olan Karite yağını mutlaka denemelisiniz. Shea yağını hem aktarlarda hem de marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz.
Shea Yağı Ne İşe Yarar?
Shea yağı cildimizdeki kolajen miktarını arttırmaktadır. Kolajen üretimi arttığında ise ciltte leke ve pürüzler azalmaktadır. Hızlı kilo alma-verme dönemlerinde, boyun hızlı uzadığı ergenlik döneminde veya kuru ciltlerde çatlaklar oluşmaktadır. Bu çatlakları tamamen yok etmek mümkün olmasa bile shea yağını uzun süreli ve düzenli kullanarak çatlak görünümünü azaltmak hatta neredeyse yok etmek oldukça mümkündür. İçinde bulunan A ve E vitaminleriyle yaşlanma karşıtı doğal bir yağ olduğundan shea yağı hem sizin hem de cildinizin dostudur.

Shea Yağı Yüze Sürülür Mü?
Shea yağı göz çevrelerindeki morlukların yorgunlukların izlerinin azalmasına, cilt kırışıklıklarına iyi gelmektedir. Yüzünüze eser miktarda uygulamanız önemlidir, eğer cilt problemleriniz varsa öncelikle cilt doktorunuza danışmanız tavsiye edilir. Shea yağını göz çevrenize sürerken gözünüze gelmemesine ve uygun miktarlarda kullandığınıza emin olun. Gözünüze gelmesi takdirinde doğal bir yağ olsa da bol su ile yıkayın, eğer cildiniz veya gözünüz reaksiyon gösterirse muhakkak doktora gidin.

Cevap gönder